The Wall | #XPO4 | Hof De Bist | #PRO4

“TheWall”, een muur waar je tegenaan loopt

afgehaakt
huiswaarts
dagelijks kantoor
tot morgen
kijkend naar de nacht
verlaten bijpiste
lege ruimte
licht
verlicht
de stilte van de lucht

Stille Ruimte die wachten 

afgehaakt
losgerukt uit de sleur
terneergeslagen
dagelijkse zorg
behandelruimtes
zoekend
verwarmde plaatsen
leeg
zonder aanwezigheid
oord van stilte

Stille Ruimtes die wachten

Het werk (The Wall) werd opgesteld in kasteel “Hof De Bist”, expo 2012, te Ekeren, op de 1e verdieping.
Bij het oplopen van de trap, zag je de “muur” méér en méér in beeld komen,
tot je boven was. Je stond voor de muur.
In de muur waren drie lichtbakken met foto’s. (zie hoger, eerste rij van drie foto’s). Het gedicht gaf duiding.
Maar.. Hoe kom je in godsnaam voorbij de muur?
Deze vraag ligt op ieders lippendienst in zijn/ haar  leven tegen een muur oploopt.

Door wat geduld en inzicht, merk je dat je jezelf kan verplaatsen. 

De muur, een gesloten deel, opent zich,
en tussen de drie elementen komt licht terug te voorschijn.
Je kan nu ertussen open, of eromheen.

Wat eerst onmogelijk leek, wordt toch anders,
… na een tijdje.

DSC02813

De eerste reeks foto’s werd gemaakt in Zurich en Küsnacht (Zwitserland).

De twee reeks werd gemaakt in kapel Oosterveld, van GZA Sint Augustinus.

Technisch was het een huzarenstuk:
Elke TL lamp in een  lichtbak straalt “geelgroen” licht uit.
Er werden speciale daglicht-kleur
TL-lampen gekocht.
De prints van de foto’s gebeurden
in het foto-print-labo,
met de  TL lampen
achter het geprint werk,
om de kleurtoon te bekijken. 
De kleuren werden telkens bijgesteld, tot de combinatie
een mooi resultaat opleverde.

De muur, in demonteerbare
MDF-platen en zwart mat gelakt,
werd voorzien van stroomkabels
voor de lichtbakken.

Nadat de installatie twee keer
werd getoond (Hof De Bist,
nadien bij Waaier in GZA),
was mijn punt gemaakt.

The Wall werd afgebroken,
kapot geklopt,
en naar het containerpark afgevoerd. 

nl_BENederlands (België)